Kamis, 06 Agustus 2009

Yeni Bertone Mantide


Bertone Mantide

Kendisi Tasarım Direktörü rolünü aldı Stile Bertone ve Şangay Auto Show bugün, ilk araç Jason Castriota tarafından tasarlanan bu Mantide tam bir ölçekli modeli açıkladı. Olan Corvette ZR dayanarak-1 platformu Castriota ve yeni tasarım ekibi yeniden bu tasarımcısı iki uçta arasında yalan düşünen duygusal pelerin ve araç derili: the Ferrari 330 P4 ve yani "organik duygusallık ve Lancia ve vahşeti Stratos Sıfır ve LP500 Countach prototip ".

Havacılık ve F1, tasarım tema kimden ilham Çizim bir gözyaşı biçimli gövde enveloped organik yetiştirilen kanatları tarafından tanımlanmış olan vücudun etrafında örtecek. Ise wheelarches Marcello Gandini's Avantgarde tasarımlar için şapka bir ipucu bu orijinal Bertone BAT kavramdır bir pineklemek vardır. A, bu araç dinlemek için bir pencere sunuyor örtünün üzerinde şeffaf bir kapak gelen artışlar grafik, siyah tavan bir aerodinamik oluk sebep olduğu için sürücüler hava ancak yüksek arka Kamm Spoyleri etkili küçük. Arka tüm yüzeyine miktarlar yakınsamak, bu aynı zamanda ön, yan tekrarlanır ve arabanın arka geometrik şekiller içeren modern formu dil, içinde süreklilik hissi sağlar.

"Benim kafamda yıl bir dizi için bu araba aldık" Castriota in Shanghai stand bize söyledi. "Tek yapmamız için geliştirilen almak olduğunu" gerekli. Böylece, Mantide tamamen VR önce çekilmiş olarak tasarlanmıştır. Bir fiberglas kabuk sonra Corvette şasi ve aerodinamik rüzgar tüneli ve daha önce honlanmış monte oldu kapalı araba karbon elyaf kimden fabrikasyon oldu. Castriota göre, Mantide sadece aşırı estetik de aşırı hava değerleri olmak için tasarlanmıştır: "Biz doğru hava kanalları bu nedenle gerçek dünya numaralarını elde olabilir yaratmak istiyordu; CD 0,38 kimden gittim [stoğu Corvette paketi] 30 yüzde 0,29 artış oldu ve downforce için. "

Gibi diğer tasarım yönetmenler onu önce while some of the iconic araçlar coachbuilder tarafından geliştirilen için saygı ödeyerek, Castriota zaten Bertone üzerinde önemli bir baskı bırakıyor. Ama Mantide geriye bir araç değildir: bu üreticilerin tüm yeni geliştirme olanakları, mevcut platformlar üzerinde önemli ölçüde farklı tasarım temalar sınırlı değildir göstermek için tasarlanmıştır fakat sonsuz.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar