Senin, 27 April 2009

Modifiyeli Ford Focus Araba Resmi

Antalyalı yakışıklı fuar arabası ford focus, kısa sürede Türkiye’nin gözde modifiyeli focus konumuna geldi. Modifiyecilerin vazgeçilmez aracı olan focusa bu sefer büyük sermayeler yatırılmış ancak Türkiyenin en güzel modifiyeli ford focus una aday gösterilmiştir. Şimdi size aracın üzerindekileri saymaya başlayayım. Süspansiyon sistemi olarak coilover yani yükselip alçalabilmesi manuel olarak ayarlanabilen sistem kullanılmış. Helezon yayları değiştirilmiş ve OMP marka kule gergisi ile savrulmanın önüne geçilmiş. Good Year ın V desenli 215 40 17 lastikleri kullanılmış, Bsa Cam 3300 17″ jant takılmış. Diskler ATE marka ile ve ATE fren balataları ile değiştirilmiş. Focus un menteşelerinin yönü değiştirilerek yukarı açılması sağlanmış, focus ön tampon, focus yan tampon ve focus arka tampon MS dizayn adlı şirket tarafından el ile tasarlanmış. Ekstra sis farı eklenmiş ve aracın farlarına aqua renkli ampul takılmış. Focus ön ızgara sökülüp spor tasarımını takmış. Yan ayna oalrak BMW e36 kasa M3 i aynaları kullanılmış, ısıtmalı oluşu görüş açısını katlanabilme özelliği görünümü şık kılmış. Ford Focus un anteni yerine kısa ve etkili bir anten takılmış. Focus un camları 3M derecesinde karartılmış. Kapı kolları ve benzin kapağına kadar el ile nikel tasarım yapılmış. Focus ön kaput uzatılmış ve arka tarafında plakalık iptal edilmiş ve amblem iptali uygulanmış. Ford Focus arka stopları ledli takılmış ve araçtaki arka silecek iptal edilmiş.

Modifiyeli Ford Focus un iç görünümüne gelirsek ; Öncelikle Evo nun Momo marka millenium direksiyonu takılmış, çakmağı bile foliatec çakmak ile değiştirilmiş, aracın pedallarıda king dragon set uygulanmış. Vites torbası ve topuzunda S Racing vites topuzu ve torbası takılmış.




















Aracın göğüs kısmı gövde renginde boyaya girmiş. Paspaslar alümimyum kullanılarak üzerlerine takıldığı mavi neonların yansımasını sağlamış ve şık göstermiş. Aracın göğüsünde ip şeklinde mavi neonlar döşenmiş. Focus koltukları Monza marka spor koltukları ile değiştirilmiş. Gösterge paneli komple Amerikadan ithal edilmiş ve Hella marka ferrari kornası ford focus a takılmış.

Müzik Sistemine bakacak olursak; Teyp olarak JVC markanın KD-SH 9101 Mp3 Wma Player i kullanılmış. 1 adet Jbl mid takımı ile 1 adet JBL 1201 BASS ve JBL amfi ile jbl ses bütünlüğü sağlanmış. Ancak bukadar modifiye yapılan bir araç için bu ses sistemini yetersiz bulduk.

Ford Focusa genel olarak bakacak olursak, sert yay ve ufak yanaklı cantlardan dolayı yolu çok hissediyorsunuz konfor kısmı neredeyse tamamı ile bitmiş gibi. Ancak görünüm olarak 10 numara modifiyeli araba olmuş. Ses sistemi de alıştığımız ses sistemlerinden biraz aşşağıda kalmış ancak motor modifiyesi çok sağlam ve extra dan focus a NOS takılmış. motora süpersarjer ilave edilmiş, kataletik konvektör iptal edilmiş, hava filtreleri özel olarak el ile yapılmış…

Tidak ada komentar:

Posting Komentar